HTML

Programozó Páternoszter

Ez a Programozó Páternoszter (PP) blogja, a programozásról szól. Aktualitása, hogy a Debreceni Egyetem Informatikai Kara Magasszintű programozási nyelvek 1-2, C++ esattanulmányok, Java esettanulmányok című kurzusainak blogja is egyben.

A vadászat

A Debreceni Egyetem Programozói Évkönyve: az UDPROG projekt. A szakmai fórumunk a Facebook-en. Az új előadások a prezin.
A régi előadások:
Prog1:
1. C bevezetés
2. C tárgyalás
3. C befejezés
4. C a gyakorlatban
5. C++ bevezetés
6. C++ tárgyalás
7. C++ befejezés
8. C++ a gyakorlatban
9. Java platform bevezetés
10. Kvantuminformatikai alg. bev.
Prog2:
1. Java bevezetés
2. Java tárgyalás
3. Java befejezés
4. Java a gyakorlatban
5. Software Engineering bev.
6. Java EE bevezetés
7. AspectJ bevezetés
8. BPMN-BPEL SOA programozás
9. C++ haladó
10. Tensorflow

Kövess engem!

Friss topikok

Linkblog

A második előadás, fizikailag

2011.02.19. 16:59 nb

Néhány napja, 2011. február 16-án megtartottuk a második előadást. Be kell járni! Bár ez nem könnyű, mert 193 ember, bármennyire is jó programozó, nem könnyen fér be kis 120 helyre. De ahogy egy hallgatónk kommentelte: "sok jó kocka kis helyen is elfér"

 

Első részlet

5 komment

Címkék: c nyelvek egyetem mérnök debreceni informatikus bsc magasszintű programozási

A bejegyzés trackback címe:

https://progpater.blog.hu/api/trackback/id/tr912672978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovdog 2011.02.19. 21:14:50

3. laboron a 2. előadás laborkártyái lesznek, vagy még pluszban rájönnek az 1. laborkártyák is?
Köszönöm a választ!

nb · http://fersml.blog.hu 2011.02.20. 09:24:38

@kovdog: könnyen elvesznénk a számozásban, ezért azt az egyszerű szabályt kellene követnünk, hogy adott előadás laborkártyái onnantól élnek, miután lementek egy fizikai előadásban... ám ez nehéz helyzetbe hozná azokat, akiknek szerdán van a laborjuk. Ezért lássuk, mikor vannak a laborok? Kizárólah H, K és P. Tehát maradjunk ebben a szabályban!

S a laborvezető dönti el, hogy hány kártyát hoz be, amiből oszt mindenkinek vagy többeknek. De visszamenőleg elvben minden kártya él, tehát adhat korábbiakat is.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.02.20. 09:27:46

@nb: konkrétan tehát a szabályt alkalmazva: a feb. 21-i héten H és K az első előadás kártyái lesznek, P már a másodiké (és az elsőé, ha a laborvez. úgy dönt).

vlacka 2011.02.20. 12:59:58

Sajnos az előadás időpontja ütközik egy másik órával(másodéves vagyok), ezért majd minden héten szeretném elkérni az előadás felvételeit, mondjuk minden héten csütörtökön bemennék egy DVD-vel és tanár úr feltenné az előadás videóit az nagyon megkönnyítené a felkészülést. Köszönöm.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.02.20. 13:12:22

ez nem lesz járható út, több okból sem, illetve nem pontosan így: egy előadás kb. 2 dvd, de a nyerseket nem adom ki (illetve senki más sem, mert ahhoz, hogy más is felvegye, nem járulok hozzá) Azt mindenképpen el akarom kerülni, hogy az előadások felvétele abba az irányba mozdítsa a hallgatókat, hogy intézményesen ne járjanak be!!!

Illetve több esetben adott részt egy "webcast"-ban jobban kibontok, lásd például ami már kint van az első előadás/Turing gépes és néhány forrás magyarázós részt.

De fogok "kiadni" DVD-n is, ez tartalmazza egyrészt az előadások kivágott részleteit, illetve a fontosabb esetekben a külön elkészített "webcast"-okat, természetesen jó minőségben. (Ez nagyon időigényes, olyan 4-3 előadásonként rakom majd össze.)

Összegezve az előadást nem lehet pótolni/kiváltani (de természetesen a látogatást nem tehetem kötelezővé.)
süti beállítások módosítása