HTML

Programozó Páternoszter

Ez a Programozó Páternoszter (PP) blogja, a programozásról szól. Aktualitása, hogy a Debreceni Egyetem Informatikai Kara Magasszintű programozási nyelvek 1-2, C++ esattanulmányok, Java esettanulmányok című kurzusainak blogja is egyben.

A vadászat

A Debreceni Egyetem Programozói Évkönyve: az UDPROG projekt. A szakmai fórumunk a Facebook-en. Az új előadások a prezin.
A régi előadások:
Prog1:
1. C bevezetés
2. C tárgyalás
3. C befejezés
4. C a gyakorlatban
5. C++ bevezetés
6. C++ tárgyalás
7. C++ befejezés
8. C++ a gyakorlatban
9. Java platform bevezetés
10. Kvantuminformatikai alg. bev.
Prog2:
1. Java bevezetés
2. Java tárgyalás
3. Java befejezés
4. Java a gyakorlatban
5. Software Engineering bev.
6. Java EE bevezetés
7. AspectJ bevezetés
8. BPMN-BPEL SOA programozás
9. C++ haladó
10. Tensorflow

Kövess engem!

Friss topikok

Linkblog

A (Debreceni) Robotautó Világbajnokság "Tetris-terve"

2014.10.01. 14:18 nb

tetris_plan2.400x.png

A projektben fejlesztendő sw-komponensek legtöbbje kapcsolatba kerül a térképpel (Map), most konkrétan az OpenStreetMap-el. A közlekedést mindig egy adott városban (City) vizsgáljuk, amelyről a priori bírunk információkkal, illetve automatikusan (ASA) vagy emberi beavatkozással segítve (HSA) gyűjtünk adatokat. Előbbire példa, amikor egy bekötőút bejövő forgalmát egy kamera alapú alkalmazás számolja adott időszakban, utóbbira, amikor ugyanezt egy emberi megfigyelő teszi. Az emulátor (Robocar City Emulator) a járművek mozgatását emulálja a vizsgált városban, miközben minden járművet ugyanazzal a vezérlő algoritmussal (The competition) látunk el. Egy-egy leemulált nap eredményei (Results) alapján hirdetjük ki a versengő vezérlő algoritmusok között a győztest. A versengés alapja például a járművek átlagos utazási idejének, azok szórásának a minimalizálása. Az emulációk mindenféle izgalmas környezetben lesznek megjeleníthetők (Monitors) például a Google Maps vagy OpenStreetMap alapú megjelenítőkben.

Szólj hozzá!

Címkék: smart city self-driving car UDPROG robocar Google driverless car Robocar World Championship in Debrecen OSM OpenStreetMap

A bejegyzés trackback címe:

https://progpater.blog.hu/api/trackback/id/tr216750201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása