HTML

Programozó Páternoszter

Ez a Programozó Páternoszter (PP) blogja, a programozásról szól. Aktualitása, hogy a Debreceni Egyetem Informatikai Kara Magasszintű programozási nyelvek 1-2, C++ esattanulmányok, Java esettanulmányok című kurzusainak blogja is egyben.

A vadászat

A Debreceni Egyetem Programozói Évkönyve: az UDPROG projekt. A szakmai fórumunk a Facebook-en. Az új előadások a prezin.
A régi előadások:
Prog1:
1. C bevezetés
2. C tárgyalás
3. C befejezés
4. C a gyakorlatban
5. C++ bevezetés
6. C++ tárgyalás
7. C++ befejezés
8. C++ a gyakorlatban
9. Java platform bevezetés
10. Kvantuminformatikai alg. bev.
Prog2:
1. Java bevezetés
2. Java tárgyalás
3. Java befejezés
4. Java a gyakorlatban
5. Software Engineering bev.
6. Java EE bevezetés
7. AspectJ bevezetés
8. BPMN-BPEL SOA programozás
9. C++ haladó
10. Tensorflow

Kövess engem!

Friss topikok

Linkblog

Egyszer csak rámszól a blog és arra bíztat, hogy programozzak...*

2011.11.06. 16:21 nb

"Alighogy átszállt a határon
a győzelem, az a hat-három
s fáradtan a nagy drukkolástól
ledőlnék, egyszer csak rámszól
a rádió és arra bíztat, hogy verset írjak...
Hát írok is."

Zelk Zoltán: Rímes üdvözlő távirat
http://www.mtv.hu/modernkepmesek/cikk.php?id=165709

Itt szólt rá, 1:40:06-tól: Magyarország-Anglia 6:3 (Wembley, 1953) (Teljes!)

Ez a kilencedik hét (labor és előadás) posztja, hogy az ünnepek miatti kihagyások miatt egyértelmű legyen, a nov. 14-i hété.

A DE IK Prog2 Labor Labdarúgó Kupa, 2011 ősz, MI (mérnökök) sorsolására megtekinthető felvételről:

Láttuk már a kupa logóját? A bajnokságé hasonló, lást a tabella lapját!

A tárgyat felvett 140 főhöz képest kevés az átlagos 60 fős előadást látogató "kemény mag":

 

Labor trófeák

  • 7/12 Old meg a Bátfai Norbert: Nehogy már MEGINT a mobilod nyomkodjon Téged! könyv alábbi feladatát! Bővítsd a foci szimulátort szabálytalanság-szabadrúgás implementálásával. (a könyv megfelelő részét tudom adni nyomtatva előre, illetve ott lesz a laboron)
    Kis segítség ide a hétfői laborok tapasztalatai alapján:
    1. Public Resource FC (itt: Foorball Computing) 0.0.15 leránt. Ez egy szokásos Maven projekt (bár nem olyan fejlett projekt még, mint a robot futballcsapatod => lesz majd feladat, hogy tedd azzá ezt a projektet is)

    2. szokásos szerkezetből a hu.javacska.sfa.FootballMatch osztály forrásában "case KOZEPKEZDES:"-re rákeresel, a 1774. sorban találod.

    3. ez az osztály (l. 2. ea) azt mondja, hogy "implements Runnable", ennek megfelelően a run() metódusból kiindulva megtalálod, hogy
    Thread.sleep(100), azaz másodpercenként 10 alkalommal hívódik majd meg a aSoccerSimulationStep() függvény (a könyvben a mobilos változatban ez a szimulacio() függvény)

    4. az 1774-es "case KOZEPKEZDES:" a aSoccerSimulationStep() nagy  "switch (ballState) {" utasításának egy ága, ezt az 1440-ben leled meg, nézd most meg!

    5. az lki = 0; értékadás most teljesen lényegtelen

    6. ha a (kiLep == SAJAT) saját csapat lép (nyugati térfél), akkor sima "pénzfeldobással:random.nextInt() stb. az rAbs() hívásban" és az indexek tologatásával meghatározzuk, hogy kinek passzoljon a középkezdést elvégző játékos: kinek = 2 + (2 * kinek) - 1;

    7. A "labda cél x" és y koordinátája legyen:
              lcx = jatekosok[kiLep][kinek][0];
              lcy = jatekosok[kiLep][kinek][1];
    ahol a játékos tömb így épül fel:
      // 2010.04.14. - 11 players
      protected int[][][] jatekosok = new int[2][11][10];
      /* [csapat: 0 v.1][tagok (jtkosok): 0-10.][tulajdonsgok: jx jy jcx jcy
      4.: labdatechnika (unused)
      5.: jatekerzek (in passing)
      6.: gyorsasag (in moving)
      7.: photo frame index,
      8.: -1/gaining ball
      9.: -1/shutting goal
      ]
     tehát első dimenzió, hogy melyik csapat, második, hogy melyik player, harmadik a tulajdonságokat indexeli. (Látjuk, hogy nem OO, hanem teljesítmény centrikus volt a szervezés és a dátumos komment arra utal, hogy a mobilosban csak 10 játékos volt egy csapat)

    8. és jön az atadas(), aminek ez lesz a lényege: ballState = IN_MOVING; de ez már egy másik case ág :)
    9. ennek mintájára játszd végig előbb a 1693/     case KOZEPRE: ágat, ahol a lényeget a // középkezdés? komment után találod, előtte a játékosok Copy/Paste mozgatási kódja van.

    Ennek megfelelően a feladat ezzel analóg: az új elemként bevett SZABAD legyen a KOZEPKEZDES mintájára, a SZABADHOZ pedig a KOZEPRE mintájára megírva, hiszen a középkezdés egy ugyanolyan rögzített szitu lesz itt, mint a szabadrúgás, de utóbbi a később bevezetett sorfal miatt sokkal látványosabb :)
     
  • (korábbi) 6/20 A PLB AltTab kimenetéhez tervezz egy saját xml formátumot, majd készíts ehhez egy xslt-t és az xslt proc progival készíts szép! HTML táblázatot a PLB tabellából! (help itt, a szép legalább olyan szép legyen, mint a belinkelt help e képen) e korábbihoz +5 pont, ha a transzformációt a saját, DocBook6.java alapú progiddal készíted.
  • 7/35 Fejlessz a FerSML avatár formátumon (ez az rnc módosítása), ennek megfelelően egy valódi mérkőzés megfigyelésével készíts egy avatárt (természetesen legyen valid) az avatár módosításának megfelelő fejlesztést a szimulációs szoftveren is végezd el, futtass szimulációkat (ez tk. a tesztelés) és munkádat mutasd be egy kis hp-n. (pl.: szabálytalankodás valségét vedd be az avatárba, nézz meg egy meccset és számolj relatív gyakoriságot, ezzel kiegészítve készítsd el az avatárokat, majd az előző feladat fejlesztését végezd el, ami a szabálytalankodás avatárbeli valsége alapján generálja a szimulációban a szabálytalanságokat.)

Egyéb trófeák

  • 5/25 Készíts saját csevegőt (Python vagy Java alapon teszteld, Y, W alappal) a foci  (pl. PLB, FerSML vagy a magyar NB1 egy klubja életének valamilyen részterületéről , vagy egy konkrét mérkőzésről, például a 6:3) tudjon csevegni (pontozás a 25 pont egy olyan jellegű beszélgetés demóra jár, amit a KK YouTube videó is mutat) help kiindulás itt és itt: Bátfai Norbert, Bátfai Erika: Virtuális könyvtáros segítheti majd a kutatókat kézirataik beküldésében a Debreceni Egyetemen, Tudományos és Műszaki Tájékoztatás, 58/1. 14-14, 2011.
  • 7/14 Készíts (egy valódi mérkőzés feldolgozásával!) hallgatói-szurkolói FerSML avatárt (help: Hallgatói-szurkolói avatárok, jó példák a megoldásra: Borsi Miklós hallgatói-szurkolói avatárja, több hallgatói munka egy csapatban: http://noifc.blog.hu/) Az elkészült avatárodat validáld, futtass vele egy szimulációt és összegezd mindezt egy egyszerű honlapon, amit be is mutatsz valahol (azaz legyen elérhető a weben).
    ugyanez, de 7/17-os pontozással, ha a bemutatást DocBook XML 5.0-ból a dblatex-el generált pdf-ben mutatod be.
  • 2/14 Tarts érdeklődő középiskolásoknak egy előadást, ahol az RCSS-t mutatod be, a saját csapatodon keresztül is (fix. rendezvényről van szó)
  • 5/3 Old meg a Bátfai Norbert: Nehogy már MEGINT a mobilod nyomkodjon Téged! könyv alábbi feladatát! Készíts saját horgászhelyet a 110% Nyári Kapitális NYFK, 110% Summer Capital OSE-hoz (a könyv megfelelő részét tudom adni nyomtatva előre, illetve ott lesz a laboron)
  • 5/8 készíts olyan Java|C++|Python progit, ami bemenetként kapja N páros db csapat nevet és elkészíti a PLB versenynaptárt (egyszer játsszon mindenki mindenkivel, nyilván nem csak a naptár kiprinteléséről van szó)
  • 10/30 tervezz egy híreket absztraháló egyszerű saját XML formátumot, készíts hozzá rnc-t, Java szervleten lehessen bevinni híreket adatbázisba, s le lehessen kérdezni xhtml-ben, rss-ben, sajatban, XHTML-MP-ben (pl.: localhost/cím?miben=rss -re az rss-t adja) (help: az adatbázisos szervletes részhez az előző poszt PP linkje, XSLT-hez az ea. ) 10/35-ös az értékelés, ha a PLB-hez készíted a demódat.
  • 10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)
  • 5/9 A második típusú alternatív tabella: módosítsd a PageRank alapú első AltTab-ot úgy, hogy a döntetlen esetén ne legyen oda-vissza nyíl a linkmátrixban, hanem csak olyan nyíl, mintha az a csapat győzött volna, aki a klasszikus tabellán éppen előrébb van! (+5 pont, ha el elmélkedsz az őszi magyar NB1 3 így már rendelkezésre álló tabelláján, röviden, írásban persze: tapasztalataid, szakértői értelmezésed összefoglalásáról van szó.)
  • DDN/5 az idén az élhet a DDN-be történő meghívás lehetőségével, aki a PLB vagy PLK küzdelmeibe be tudott kapcsolódni. Nekik szól már ez a feladat: írjátok be magatokat a DDN évköbyvbe, howto itt.

 (amint a prog2-ben tipikus, minden feladat lehet 2 emberes)

DE IK Prog2 Labor Labdarúgó Kupa, 2011 ősz, MI (mérnökök)

A PLB := DE IK Prog2 Labor Labdarúgó Bajnokság, 2011 ősz, MI (mérnökök) már fut, de néhányan jelezik a laboron, hogy lenne csapatuk, de nem fértek be a 8 csapatba időben, illetve vannak nem PLB-beli klubok, akik sikeres labormeccseket vívnak PLB-beliekkel. Ezért felvetem a PLK := DE IK Prog2 Labor Labdarúgó Kupa, 2011 ősz, MI (mérnökök) intézményének kihirdetését. Ha van érdeklődés, jöhetnek a lájkok! 16 csapat nevezhetne, a szokásosan TDP-vel. Egyenes kiesés, a nov. 19-i hétvégén lenne az első kör: 8 meccs. A győztesek 2. köre nov. 26-i héten: 4 meccs. Az itt győzedelmeskedők 2 meccse a dec. 3-i hétvégén és a dec. 10-i hétvégén a döntő, illetve a 3-4 helyért a két zárómeccs. Pontozás a vadászat szempontjából, mint a PLB (2,3,5, illetve 20,15,10 trófea). Milyen csapatokkal lehet nevezni, pontos szabályozás, mint a PLB (de csak az első 4 mentesül a laborvédés alól).

* Zelk Zoltán: Rímes üdvözlő távirat-ra hajazva.

298 komment

Címkék: dom sax plb jávácska one fersml platform szurkolói avatár relaxng aiml jaxp plk

A bejegyzés trackback címe:

https://progpater.blog.hu/api/trackback/id/tr353358639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Painkiller19910110 2011.11.07. 12:45:54

Mai pontok gyakon: DocBook1.java listázza ki az alkalmazásokt +3 pont SamuFC elleni vereség 2 héttel ezelőtt +2 pont.

Obsyd 2011.11.07. 12:46:07

Sziasztok!

Foglalkozott valaki ütközés detektálásával(collision detection) 2D környezetben?

Painkiller19910110 2011.11.07. 12:49:30

Meg még annyi hogy el lett írva a nickem a Pdf ben mivel az eredeti Painkiller19910110 és csak Painkiller1991 ennyi jutott be. Gyakon is jeleztem

Veyron007 2011.11.07. 14:47:06

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

noob.hu/2011/11/07/1_2.png

És nem kerűlt még jóváírásra 3 kisbajnokságom:
Első hét PLB: +2 pont
Második hét PLB: +3 pont
DockBook-ba konvertálni a saját csapat TDP-jét: + 14 pont

Tehát: A Jelenlegi pontjaim: 89,5 + 2 + 3 + 14 + 3 (a most beküldött kisbajnokság)

Így Összesen: 111,5

Veyron007 2011.11.07. 14:52:55

5/3 Old meg a Bátfai Norbert: Nehogy már MEGINT a mobilod nyomkodjon Téged! könyv alábbi feladatát! Készíts saját horgászhelyet a 110% Nyári Kapitális NYFK, 110% Summer Capital OSE-hoz (a könyv megfelelő részét tudom adni nyomtatva előre, illetve ott lesz a laboron)

noob.hu/2011/11/07/V8_0424.jpg

Elnézést, hogy ilyen rossz lett a kép, de kivehető a saját horgászhely a Nokia E51-es készüléken

Veyron007 2011.11.07. 18:39:46

@nb: Ooops elnéztem :) Sietve küldtem be, nemsoká megcsinálom.

Látom tanár Úr jóváírta a pontjaim, de a nyári kapitálisra még nem kaptam meg a +3-at

kiiper 2011.11.07. 18:42:11

Tisztelt Tanár Úr!
A mai laboron nem tudtam elüldeni a DocBook-os feladatot,ezt most megtenném,ha érvényes:

kephost.hu/image-D6F2_4EB8184E.jpg

Veyron007 2011.11.07. 18:44:29

@nb: Javítva:

:~/Asztal$ java DocBook1
xmlto
docbook2
xsltproc
FOP
Firefox
Firefox
xsltproc

Veyron007 2011.11.07. 18:49:48

@nb: Küldök egy képet is: noob.hu/2011/11/07/1_6.png

Ezzel és a nyári kapitálisos feladattal: 109,5 + 3 + 3 = 115,5

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.07. 19:02:44

@Veyron007: arra adtam :) a DocBook-nál keveseltem a felhasznált címkék számát egyelőre.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.07. 19:19:36

Mai utolsó laboron volr egy barátságos KőParpírMetál : Milan, a KPM félelmetes támadójátékot mutatott... már nagyon várom az rcg-t :)

kecske20 2011.11.07. 19:50:39

Szeretném hozzátenni, hogy ha a jobb oldalon játszottunk volna, lehetséges többet hibázott volna a csapatom.

kecske20 2011.11.07. 19:51:22

Bocsánat, csapatunk.

letifer 2011.11.08. 09:04:26

Az elobbihez meg : kecske20 tarsa bozont91
az en tarsam Veyron007

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.08. 09:28:39

igen, tudom, a TDP-k alapján szoktam pontozni, tipikusan pl. egy labor-mérkőzés után is mindkét(-két) tulajdonosnak jóváírom.

marwellazure 2011.11.09. 13:04:04

12 órai laboron:

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

Alkalmazások:

xmlto
docbook2
xsltproc
FOP
Firefox
Firefox
xsltproc

itt a kép:
kepfeltoltes.hu/view/111109/docbook_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

anarchy 2011.11.09. 13:09:39

mai 12 órai laboron

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

kép:
kepfeltoltes.hu/view/111109/screenshoot_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

sz.tamas90 2011.11.09. 13:20:43

mai 12 órai laboron

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

Alkalmazások:

xmlto
docbook2
xsltproc
FOP
Firefox
Firefox
xsltproc

Kép:
kepfeltoltes.hu/view/111109/670020688docbook_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kecske20 2011.11.09. 14:50:37

@nb: Tanár úr! A neptunos üzenetre szeretnék reagálni (17.-én tartandó "előadás"). Fejlesztőtársammal szeretnénk jelentkezni, mint előadó, persze, ha jól értettem a feladatot, miszerint bekéne mutatnunk saját csapatunkon keresztül az ott egybegyülteknek az RCSS-t.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.09. 15:03:52

igen, röviden és lehet említeni a most általunk megteremtett és remélhetőleg DEIKMI hagyománnyá alakuló PLB, PLK-t, esetleg néhány jól sikerült meccsrészletet a saját csapatokból is levetíteni.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.09. 15:07:45

illetve azt is el tudom képzelni, hogy 2 csapat állna az előadás mögött és ezek mérkőzésrészletei színesítenék az előadást.

Mindenesetre akkor úgy veszem, hogy 2 ember már fix. még pár órát várok, aztán fixáljuk a címet stb. magánban.

@kecske20: a biztonság kedvéért egy privát mailt küldenétek (a KPM TDP-ben csak itteni nick van)

Rankerz 2011.11.09. 15:18:43

PLK ra az is nevezhet aki a PLB ben van?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.09. 15:23:05

@Rankerz: persze, az is felmerült (labor hallgatói által), hogy a PLB mondjuk a 2. körben csatlakozik...

de majd jövőre, ha Ti lesztek a laborvezetők, akkor jöhetnek tipikusan, hogy minden labor egy bajnokség is egyben stb.

tehát most bárki jelentkezhet a PLK-ra, PLB résztvevők is.

kecske20 2011.11.09. 15:24:54

@Rankerz: szerintem mi játszuk a saját bajnokságunkat (PLB), és akik lemaradtak a jelentkezésről, hagyni kéne a PLK-ban kiteljesülniük...

kecske20 2011.11.09. 15:24:54

@Rankerz: szerintem mi játszuk a saját bajnokságunkat (PLB), és akik lemaradtak a jelentkezésről, hagyni kéne a PLK-ban kiteljesülniük...

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.09. 15:36:27

@kecske20: én arra számítok, hogy a PLB csapatai alapban küldik a TDP-jüket a PLK-ra is, hiszen éppen ez adja az ízét, hogy mint a valóságban a bajnokságon kívüli csapatok mérkőzhetnek a bajnokságbeliekkel :)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.09. 15:37:20

pontosabban küldik majd, mert a PLK kiírása még nem történt meg, hiszen még egyetlen lájk sem jött :-)))

Rankerz 2011.11.09. 16:03:20

@nb: "ha Ti lesztek a laborvezetők" valamiről lemaradtam?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.09. 16:06:53

@Rankerz: nézni kell a hirdetéseket majd (nyári ösztöndíj, kiemelt szakmai ösztöndíj) mert jövőre teljesen természetes, hogy a harmadévesek tartják a prog1/2 laborok egy részét.

kecske20 2011.11.09. 17:58:42

@nb: így átolvasva, igen, akkor mégis nevezünk majd valószínüleg mi is...

kiiper 2011.11.09. 18:30:50

@nb: Hoopp,mindig ez a sietés :D

Itt a jó :)
kephost.hu/image-3340_4EBAB8C2.jpg

bozont91 2011.11.10. 13:09:16

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

dl.dropbox.com/u/43596461/docbook.jpg

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 13:49:04

@bozont91: komoly mérkőzés volt a KőPapírMetál FC - Nova FC (6:2), várjuk az rcg-t, ha időtök engedi majd.

bozont91 2011.11.10. 14:09:22

@nb: Itt az rcg a meccsről:
dl.dropbox.com/u/43596461/201111101325-KoPapirMetal2_5-vs-NovaFC_v2_2.rcg

NovaFC: Siveben, dx21
KoPapirMetal: bozont91, kecske20

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 14:16:34

@bozont91: miért emlékeztem én 6:2-re... rejtély

bozont91 2011.11.10. 15:38:09

PLK-ra szeretnénk jelentkezni mi is a KőPapírMetál FC-vel :) (a TDP már fent van)

forma011 2011.11.10. 15:45:54

PLK-ra a CSontDaraloFC is szeretne jelentkezik!

medvesajt89 2011.11.10. 15:51:49

A PLK én is nevezek a MedvesFC-vel

Veyron007 2011.11.10. 15:58:57

A MilanFC is nevezne a PLK-ra!

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 16:18:19

@aka801: köszönöm. A doksiban a bajnokságban szerepel, ez a kupa :) de OK.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 16:19:05

Eddig:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC

kihagytam valakit?

Komee 2011.11.10. 16:46:10

Erre a kupára lehetne valamilyen "show"-t csinálni a sorsolásnál mint a Harmadik Félidőben a Magyar Kupát. Mondjuk előadáson, időben még beleférne szerintem 5 perc.

phloriaN 2011.11.10. 16:50:07

A RealMandarinFC is jelzi részvételi szándékát a PLK-n.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 16:54:31

@Komee: fiatal még ez a kupa a show-hoz, de a megjelenítését tudom pontozni pl. (mint ahogyan a bajnokságnál is van feladat, ami a tabella megjelenítésével kapcsolatos: saját xml + xslt + ráadás Javából, illetve a versenynaptár generátor)

de azon el kell gondolkodnunk itt, hogy milyen legyen a kupa sorolása?

- egy PLB-s kalap és egy másik, s húzás egy meccsre az egyikből és a másikból?

- a PLB-s kalapokból kettőt húzva az egy mérkőzés és a nem PLB-sből ugyanígy?

- csak egy kalap legyen?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 16:55:33

eddig:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarinFC

kecske20 2011.11.10. 16:57:20

@nb: Mivel ez teljesen független elvileg a PLB-től, legyen egy kalap szerintem

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 17:08:19

@Komee: átgondoltam, jó ötlet, legyen! Akkor a hétfői előadáson lesz a sorsolás. Addig ezt kell még kigondolni: progpater.blog.hu/2011/11/06/egyszer_csak_ramszol_a_blog_es_arra_biztat_hogy_programozzak/fullcommentlist/1#c14909172

hajlok @kecske20: iménti javaslatára.

forma011 2011.11.10. 17:39:41

felvetés szerintem, ha eddig ilyen kevés nem PLB csapat nevezett, akkor legyen a 8 PLB csapat automatikusan nevezve és mellé 8 másik csapat vagyis már csak 6 csapat nevezhetne PLK-ra.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 17:44:36

@forma011: lesz itt több PLB-n kívüli csapat, két laboron kérdeztem konkrétan, s nagy volt az érdeklődés.

Illetve az automatikusat nem lenne szerencsés, hiszen az a tökéletes, ha a hallgatói csapat szabad akaratából jelzi, hogy részt akar venni.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.10. 19:33:36

Eddig:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarinFC

DroidMadrid FC - ez a csapat még egyelőre nem, mert még nincs TDP!!!

Rankerz 2011.11.10. 19:34:18

A Rankerz csapat PLK ra nevezne.

Az a baj hogy egyenes kieséses rendszer miatt ha letelik a rendes játékidő plusz a hosszabbítás alatt is döntetlen az eredmény,a 11 es párbaj nincs megírva a csapatoknak és soha nem lesz vége.

Painkiller19910110 2011.11.10. 21:07:30

5/8 készíts olyan Java|C++|Python progit, ami bemenetként kapja N páros db csapat nevet és elkészíti a PLB versenynaptárt (egyszer játsszon mindenki mindenkivel, nyilván nem csak a naptár kiprinteléséről van szó)

Kicsit még gyerekcipőben jár,de a 2 kommenttel fentebbi lista alapjá a progim kimenete(Belevéve a DRoidMadrid-ot is):

imagerz.com/QFdDXlUDVlU

imagerz.com/QFdDXlUDVlI

imagerz.com/QFdDXlUDVlM

Painkiller19910110 2011.11.11. 00:17:35

Naptáras progit küldjem pmbe?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 10:16:10

Eddig:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarinFC
Rankerz
WarFC

DroidMadrid FC - ez a csapat még egyelőre nem, mert még nincs TDP!!!

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 10:19:49

@Rankerz: ez valódi probléma, de döntetlen esetén futtatok még egy meccset... s ha már nem bírom, majd feldobok egy érmét :)

saki04 2011.11.11. 11:34:50

Én és Logos szeretnénk nevezni a Kalapács FC-vel PLK-ra - TDP-t még a mai nap folyamán benyujtom, sajnos családi okok miatt nem volt alkalmam elkésziteni még, de átnézem a többiekét hogy milyen formátumba kell beadni és az is meglesz.

saki04 2011.11.11. 12:00:57

Kész, azt hittem több munka lesz vele. Vázlatosan ezt tartalmazza most a csapatunk.

Sajnos a Dropboxom megtelt úgyhogy a mediafire accountomra töltöttem.

www.mediafire.com/file/d9qp3dij9hd5rob/Kalap%E1cs_FC_TDP.pdf

saki04 2011.11.11. 12:05:01

@saki04: Visszavontam.. Hála a figyelmetlenségemnek elírás volt az elsőben... ez a javitott linkje:

www.mediafire.com/file/6b08oj7t9tx6foh/Kalap%E1cs_FC_TDP.pdf

Magyar tanárom megölne ha ugy hagytam volna DX

~cheers~

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 12:07:18

köszönöm, eddig:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarin FC
Rankerz
War FC
Kalapács FC

DroidMadrid FC - ez a csapat még egyelőre nem, mert még nincs TDP!!!

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 14:24:03

köszönöm, eddig:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarin FC
Rankerz
War FC
Kalapács FC
DroidMadrid FC

ez 11 csapat, még három hely kiadó (illetve kérem még a DroidMadrid FC-t, hogy a pdf!-ét ide is küldje, hogy mindenki láthassa, időben hogyan áll a sorrend.)

Siveben 2011.11.11. 14:37:45

A NovaFC is jelentkezik a PLK-ra TDP Hamarosan elkészül addig szeretném a helyet lefoglalni.
Köszönöm Siveben - dx21

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 14:51:38

@Siveben: helyfoglalás fogalmát nem alapoztuk meg szerintem, így mihamarabb küldjétek a TDP-t, mert az a "helyfoglalás" kvázi.

Siveben 2011.11.11. 15:07:12

A NovaFC TDP : data.hu/get/4408852/NovaFC_TDP.docx

Ezzel szeretném véglegesíteni a jelentkezésemet.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 15:20:41

@Siveben: rendben, de majd egy pdf-et is kérek.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 15:21:32

köszönöm, eddig 12 csapat van:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarin FC
Rankerz
War FC
Kalapács FC
DroidMadrid FC
Nova FC

még 4 hely kiadó!

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 18:20:43

@Lakers9: köszönöm, eddig 13 csapat van:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarin FC
Rankerz
War FC
Kalapács FC
DroidMadrid FC
Nova FC
Crash FC

még 3 hely kiadó!

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 18:46:23

@#Gerzson: köszönöm, eddig 14 csapat van:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarin FC
Rankerz
War FC
Kalapács FC
DroidMadrid FC
Nova FC
Crash FC
MuslicaToka FC

még 2 hely kiadó!

pi_zoli 2011.11.11. 18:46:59

A RozsdásFC is jelentkezik PLK-ra

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.11. 18:51:51

@pi_zoli: köszönöm, eddig 15 csapat van:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarin FC
Rankerz
War FC
Kalapács FC
DroidMadrid FC
Nova FC
Crash FC
MuslicaToka FC
Rozsdás FC

még 1 hely kiadó!

Logos 2011.11.11. 19:03:04

Valaki meg tudná mondani, hogyan működnek a distChange és dirChange változók?

Köszi

Joe89 2011.11.11. 19:03:17

A RozsdásFC is jelentkezne a PLK-ra ha van még hely .. :D

Joe89 2011.11.11. 19:05:48

Hopsz, már bent vagyunk, akkor semmi .. :P :)

anarchy 2011.11.12. 18:37:56

@anarchy: elfelejtette tanár úr jóváírni a pontomat
már e-mailben is írtam tanár úrnak, de nem reagált rá
előre is köszönöm

Rankerz 2011.11.12. 20:21:15

mai PLB meccsek elmaradtak?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.12. 21:45:44

@Rankerz: még küzdök :)

a CsontDarálóFC kitesz pár játékost a nyugati oldalra, aztán a keletire... nektek ment rendben CsontDaráló FC?

Rankerz 2011.11.12. 21:51:26

@nb: ja ok. a másik meccs se ment le?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.12. 22:04:58

@Rankerz: még a hp-t nem szerkesztettem, de a mérkőzés kint van: www.inf.unideb.hu/~nbatfai/PLB2011osz/3/

a Reál 3:2-nél dominált, több nagy helyzet, de kimaradtak, még végül a Milán kiegyenlített.

Rankerz 2011.11.12. 22:12:21

@nb: köszönöm. jó meccs )

aka801 2011.11.12. 22:14:35

@nb:
Kicsit késve ugyan, de a szerda déli gyakon elmaradt meccs:
dl.dropbox.com/u/28080822/GoldenFCvsBarbyFC.rcg
és a TDP-ben is kupa van már a bajnokság helyett :)

phloriaN 2011.11.12. 23:31:58

@Rankerz: szerintem benevezek a PLB leggyorsabb gólja című versenybe :D

letifer 2011.11.12. 23:37:58

@phloriaN: jo neked XD nekem nincs olyan szerencsem ,h elesben 1 ilyen gol osszejojjon x((

darkfalcon 2011.11.12. 23:44:08

@nb: A Csontdaralo még egyszer se csinált ilyet nekünk, mindig felállt rendesen a csapat, bár csak windows alatt próbáltuk.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 10:37:54

@darkfalcon: az IK-n áramszünet van és legalább 2-ig eltart... ezért még talán meg tudjuk nézni (magam is csak este próbáltam... elég későn, se párszor szoktam iterálni, hátha meglesz a probléma, amiből lehet tanulni mindenkinek)

de mintha a jar file verziója nem lett volna jó... mindenesetre akkor itt egy bat file, amivel én futtat(nám) ezzel megy Nektek pl.:

rem A "Windows Server 2003 Resource Kit Tools" legyen fent a sleep-hez
rem indítás start.bat localhost port csapat
@ECHO OFF
FOR /L %%i IN (0 1 11) DO (
start java -jar target\site\CSontDaraloFC-0.0.3-jar-with-dependencies.jar %1 %2 %3 %%i
sleep 2
)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 12:26:37

A Medves FC - UD NZT mérkőzésről:

- futtattam, izgalmas volt, a Medves nagy arányú győzelmet aratott 5:0

- viszont mivel most Win alatt az előző kommentje szkriptjével futtattam (benti áramszünet miatt) így a csapatnév GoldenFC2 maradt, mert az UD a java forrásokban nem írta át a csapatnevet, ebben a szkriptben meg nem volt default beállítás.

- így nyilván nem akartam kitenni, de újabb mérkőzés meg igazságtalan lett volna a Medves-el

- ezért parancssorból felparaméterezve teszteltem egy új mérkőzést

- majd a Twitteren bejelentve futtattam az éles (tehát már a 3.-at) PLB mérkőzést és győzött az igazság, mert ez is 5:0 eredmény lett

ugye azért kellett a twitter, hogy legyen nyoma, hogy most indul a PLB-meccs, ami eredménye lesz ami lesz az lesz :)

a kapcsolódó csiripek:

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/135673199009599490

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/135673449258557440

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/135675227425357824

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 12:56:55

Megkezdődtek az előkészületek, aki a Twitteren követ, rögtön értesül, egyébként itt fent a zöld doboz jobb oldalon

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/135686559226793984

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 13:05:17

KPM: majd a verzióknál figyeljetek, hogy itt is állítsátok:

<groupId>hu.fersml.magyarfc</groupId>
<artifactId>GoldenTeamFC</artifactId>
<packaging>jar</packaging>
<version>0.0.1</version>
<name>KoPapirMetal2</name>

és persze az artifactId, csoport id is Ti legyetek.

Még nem futtattam, de gondolom a jar-with-deps-es menni fog, a Rozsdás-nál is ilyenre várok, mert itt most nincs nálam atan-1.0.2plb

kecske20 2011.11.13. 13:08:45

@nb: Érzem, közbe fog szólni a jobb oldalt játszókat mindig megtévesztő jobb oldal:D

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 13:46:47

Élő: http://twitter.com/#!/nbatfai

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 13:54:17

@Rankerz: Neked erre a hétvégére ez az aktuális: Rankerz-0.0.3? (vagy küldtél újat az inf.unideb-es címemre?)

Joe89 2011.11.13. 14:01:49

Pfff .. Már megint .. XD .. rcg elérhető már valahol? :)

Rankerz 2011.11.13. 14:07:18

@Joe89: ha jól sejtem áramszünet miatt még nem : P

Rankerz 2011.11.13. 14:08:37

@nb: aha lassú voltam, mondjuk a mi meccsünknek már tegnap le kellett volna menni nem értem mi lehet amit ennyi idő alatt sem tudott ellenfelem kijavítani

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 14:14:48

@nb: CsontDaráló - Rankerz Élő: http://twitter.com/#!/nbatfai

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 14:16:02

@Rankerz: az áramszünet miatt itthon futtatok, de már megy a mérkőzés, a CsontDaráló rendben, csak nem voltam biztos, hogy nem pihen-e új verziód az egyetemi levelezésben.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 14:17:58

@Rankerz: én kezdtem este 10 felé és már csak reggelre tudták korrigálni, figyelitek: http://twitter.com/#!/nbatfai

Rankerz 2011.11.13. 14:24:14

@nb: ahogy látom az összes helyzetem kimaradt : D

frissítem mindjárt az alternatív tabellát

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 14:25:57

@Rankerz: a hibát remélem megírják, még én sem találkoztam ilyennek, a fele csapatuk elsőként rossz oldalra pakolta fel tegnap este az RCSS.

De már most elkötve a szálat:) a PLB-ben párszor szoktam iterálni, hogy mi a gond (jóval szimplább hibáknál is) de mivel tegnap 22-környékén kezdtem, ez átnyúllott a mába.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 14:27:15

@Rankerz: majd még én is visszanézem, de amiket láttam, ott tipikusan túl távolról lőtted el szerintem, ezért lett pontatlan.

Rankerz 2011.11.13. 14:39:20

@nb: tisztában vagyok vele így látatlanban is mi a hiba, időm nem volt dolgozni rajta. Jövőhéten már szakítok rá,már csak a PLK miatt is )

Frissítve de ha minden fel lesz töltve áramszünet után még leellenőrzöm azért

rankerz.work.hu/

akikiss 2011.11.13. 17:05:20

ThisTeamIsSick nevezne PLK-ra ha van még hely
data.hu/get/4350270/TDP_Thisteamissick.pdf

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 17:09:27

@akikiss: köszönöm, így fest akkor a kupa:

PiZso FC
KőPapírMetál FC
CSontDaráló FC
Milan FC
Medves FC
Barby FC
RealMandarin FC
Rankerz
War FC
Kalapács FC
DroidMadrid FC
Nova FC
Crash FC
MuslicaToka FC
Rozsdás FC
ThisTeamIsSick

akikiss 2011.11.13. 17:24:49

Ja jó akkor átírom :)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 17:53:51

17-én csütörtökön a Informatikai Kari nyílt napon 12 órától az Informatikai Kar új épületének F0 előadójában érdekes informatikai problémákról hallgathatók meg előadások:

JózsiTamás,Dóczi Roland: Robotfocizz velünk! Avagy: Focizni ülve is lehet
(A RoboCup Futballszimulációs liga bemutatása)
Kovács György: A digitális képfeldolgozás és alkalmazásai
Dr. Végh János: Antiszámítógép a láthatáron?
Bemutatkozik a HÖK

forrás: www.inf.unideb.hu/

phloriaN 2011.11.13. 19:48:43

"még 1 hely kiadó! Ma este 8.00-ig lehet még nevezni TDP-vel,
utána az esetleges üres helyet a jegyzet egyik csapatával töltöm be."

olyankor mi van, ha az a jegyzetbeli csapat nyeri meg a PLK-t? :D

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.13. 19:53:20

@phloriaN: ez már nem lehetőség, mert megvan a 16 csapat. De vannak itt már sokkal jobb csapatok, mint a jelenleg jegyzetbeli kitettek.

Rankerz 2011.11.13. 22:29:45

Alternatív tabella frissítve rankerz.work.hu/

kecske20 2011.11.13. 23:39:39

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

shrek.unideb.hu/~roland10/Prog/dokbukk.png

Painkiller19910110 2011.11.14. 07:42:10

@nb: 5/8 készíts olyan Java|C++|Python progit, ami bemenetként kapja N páros db csapat nevet és elkészíti a PLB versenynaptárt (egyszer játsszon mindenki mindenkivel, nyilván nem csak a naptár kiprinteléséről van szó)

Kicsit még gyerekcipőben jár,de a 2 kommenttel fentebbi lista alapjá a progim kimenete(Belevéve a DRoidMadrid-ot is):

imagerz.com/QFdDXlUDVlU

imagerz.com/QFdDXlUDVlI

imagerz.com/QFdDXlUDVlM

Veyron007 2011.11.14. 08:18:59

Tanár Úr!

Néhány pontom még nem került jóváírásra, és ezúton jelezném ne hogy a feledésbe merüljön :)

112,5 + 2 ( a múlt heti kecske20 vs Letifer féle labormérkőzésen elért vesztésért, ezért Letifer fejlesztőtársam sem kapta még meg a pontot )
+3 ( a hétvégi döntetlenért )
+6 ( az alternativtabella C-s átíratáért )

Más:
A magán XML-es levelemre még nem érkezett válasz.

Painkiller19910110 2011.11.14. 09:36:52

@Veyron007: Kérdezni szeretnék, nem azért mert szemétkedni akarok hanem azért mert érdekel. Ez a rész az altertab.c-ben mire van?
#define true 1
#define false 0
typedef char bool;

/*
*
*/

typedef struct Csapat{
char *nev;
double ertek;
} csapatok[8];

Meg mi az a "io.h" ?

Veyron007 2011.11.14. 11:41:30

@Painkiller19910110: ...nem azért mert szemétkedni akarok..."
Dehogyis nem akarsz! Erre a választ Te is tudod, hiszen Prog1 anyaga, ha nem tudnád nem itt lennél. Ennek az egésznek tudjuk mi az előzménye, és csak azért válaszolok, hogy Neked és a hasonló mentalitású társaidnak teljesen világos legyen, hogy ez lesz az utolsó troll etetésem... Nem kívánom folytatni ezt a szálat, offolni szét ezt a posztot is, miattatok.

### Kezdem a válaszokat hátúlról:

io.h-t nem használok... Tudomásom szerint ilyen header Linux alatt nincs is.

Csapat struktúrám szintén nincs, de ha már itt ez példa structúra elmagyarázom, nem mintha Neked nem kellene tudnod. (Véleményem szerint tudod is)
Ez egy 8 elemű csapatok tömb, ahol az elemek struktúrák, és minden elemnek van egy neve + értéke.
A nev egy pointer, ami egy memóriabeli címre mutat, melynek értéket elengánsan egy referenciával tudnál adni.

A define egy preprocesszor utasítás, ami a fordítónak (gcc) jelez, hogy a programunkban a true konstans értéke 1-nek a false értéke 0-nak feleljen meg. Ezt tulajdonképpen ki lehetne hagyni bármilyen forrásból, inkább csak a forrás olvshatóságát segíti.

A typedef char bool; egy típusdeklaráció. Mivel C-ben nincsen bool típus ezért itt csináltam egyet, de másképpen is meg lehett volna ezt oldani... Ehhez kapcsolódik majd a forrásban true/false értékek felhasználása is, pl. itt:
bool amig=true; while (amig==true)

Painkiller19910110 2011.11.14. 12:25:39

@Veyron007: Ahhoz képest hogy nem használsz a forrásba benne van.... :) Másik meg minek telepakolni a forráskódot fölösleges deklarációkkal/definíciókkal ha nem is használja a progi..... Ha már kecske20 beleírta a forrásba akkor szólhattál volna neki hogy nem kell bele. :) Köszi a korrepetálást.

#Gerzson 2011.11.14. 13:15:54

5 pont, labor
PublicResourceFCforFerSML futtatása

Samu02 2011.11.14. 13:32:19

Labor Bajnokság MuslicaToka - SamuFC 1:2

data.hu/get/4418440/201111141308-MuslicaTokaFC_1-vs-SamuFC_2.rcg

Samu02 és #Gerzson

Veyron007 2011.11.14. 14:38:10

@Painkiller19910110: Ezt a hülyeséget muszáj megválaszolnom, de ez már tényleg az utolsó OFF szál... (Nem kell válaszolnod a kommentben esetlegesen később felmerülő költői kérdésekre.)

Tehát, Te miről beszélsz? (Jelzem költői kérdés, NEM kell válaszolni)
Írtam az utolsó két kérdésedre válaszúl, h NEM használom az io.h-t + nincs Csapat struct-urám (és most ismét leírtam, hátha észreveszed), és NINCS is benne a forrásomban AZ amit NEM használok.

Az első két kérdésedre is megkaptad a kielégítő választ, részletesen kifejtve, és ezek a kódcsipetek benne is vannak a forrásomban, és használom is.

Szóval, ha használom az egyes deklarációkat, akkor nem fölösleges a programban!!!

Ebből már meg kell értened mi körűl pörögsz fölöslegesen...

pi_zoli 2011.11.14. 15:05:25

Órai munka Fersml felélesztése (5).

Azure123 2011.11.14. 15:06:26

Fersml laboron futtatás 3/5 pont

otinob 2011.11.14. 15:06:26

5 pont, labor(H: 14-16)
PublicResourceFCforFerSML futtatása sikeres volt

Shadix 2011.11.14. 15:07:28

Órai munka Fersml felélesztése 3/5

papi012 2011.11.14. 15:09:52

Órai labormunka FerSML fejlesztés (5 kisbajnokság)
Hétfő (14-16)

Joe89 2011.11.14. 15:14:12

Kaptam 5 pontot órán a FerSML felélesztéséért. Tanár Úr kérte hogy jelezzem a blogon.

Painkiller19910110 2011.11.14. 16:55:56

@Veyron007: Bocs, félre írtam. De a lényegen nem változtat, hogy az övé tele van fölösleges dolgokkal amit nem használ, de a tied meg csak annyival több amit kiszedtél belőle. De az
int ep[] = {
40,
34,
31,
31,
30,
29,
27,
24,
};
Ha én is kiszedem belőle és beküldöm akkor az enyém lesz a legfaszább. :) Tényleg félrenéztem mert a tiednek hittem a Kecske20 forrását. Az az én saram, bocsi. :)

letifer 2011.11.14. 17:05:24

orai munka Fersml felelesztese 3/5

capo_65 2011.11.14. 17:11:14

5 pontot kaptam FerSML felélesztésért. (hétfő 14-16)

capo_65 2011.11.14. 17:12:02

@capo_65: elnézést hétfő(16-18)

sency 2011.11.14. 17:26:30

Kaptam ma öt pontot a FerSML felélesztéséért. Kérnem jóváírni, köszönöm!

Joe89 2011.11.14. 18:00:17

Itt van a mai gyakorlaton (11.04. 14:00-16:00) játszott meccs rcg-je:
dl.dropbox.com/u/13871711/201111141535-RozsdasFC_5-vs-Rankerz_0.rcg

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.14. 18:24:53

@Painkiller19910110: ha még nem küldted jöhet, de jöhet a blogra is.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.14. 18:34:34

@aka801: mindig öröm az oktatónak, ha egy hallgatói csapat nagy arányú győzelmet arat a jegyzet egy csapata fölött, annak továbbfejlesztésével. Ez is lehetett volna, hiszen félidőben a Barby FC már 3 góllal ment, de hol a második játékrész?

ötnégy 2011.11.14. 18:46:34

A déli laboron kaptam 5 pontot a FerSML élesztésért, a jóváírás végett említem. Köszönöm.

darkfalcon 2011.11.14. 18:49:30

A FerSML-s projekt felélesztéséért kaptam 5 pontot (12-14)

Stopi 2011.11.14. 18:51:18

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java):

img69.imageshack.us/img69/2557/docbook1.png

sz.tamas90 2011.11.14. 19:05:44

@nb: Igen, az indamailnak nem tetszett valami,szóval kénytelen voltam újra regisztrálni.

aka801 2011.11.14. 19:08:16

@nb:
Hát az eredmény engem is meglepett, azt hiszem ezért is felejtettem el megnézni, hogy még csak félidő és azért állt le a meccs...meg már kissé fáradt voltam... de legközelebb már nem lesz ilyen.

Így gondolom újra kell futtatnom őket, ugye?

ja és elfelejtettem korábban írni, hogy
társedző/menedzser: erendil

aka801 2011.11.14. 19:09:43

Hoppá visszavonom az előbbit, úgy látom már megkaptam rá a pontomat, de legközelebb tényleg oda fogok figyelni. :)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.14. 19:09:53

@aka801: részemről rendben, ment a pont, majd úgyis teszteltek a PLK-ra.

Joe89 2011.11.14. 22:18:03

Küldtem Tanár Úrnak egy e-mailt a nbatfai@inf.unideb.hu címre .. Küldjem el a másik címre is, vagy elég így?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 00:10:37

@Joe89: Joe előtt nem maradnak titkok, tökéletes a törés. Esetleg még pár napig ne rántsd le a leplet, vagy aki még dolgozik rajta jelezze, hogy ne mutassuk a: itt írnék egy ide illőt, de ezzel túl sok infót adnék, vagy már azzal is adtam, hogy leírtam, hogy leírnék valamit... :)

Painkiller19910110 2011.11.15. 09:30:52

Itt a körmérkőzéses progi:

forrás: data.hu/get/4420939/tabella.cpp

8 csapat esetén:
data.hu/get/4420940/Nyolc
4 csapat esetén:
data.hu/get/4420941/negy
6 csapat esetén:
data.hu/get/4420942/Hat

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 09:37:47

@Painkiller19910110: most el kell mennem egy szemináriumra, csak belepillantani tudok, ez alapján:

- miért "keveredik" new és malloc, nem elég csak new, mint pl.: www.inf.unideb.hu/~nbatfai/p1/forrasok-SVN/bevezetes/elsoQt/Sejtauto/sejtablak.cpp

- ha már van benne malloc, hol a free?

Rankerz 2011.11.15. 10:03:12

(korábbi) +5 pont, ha a transzformációt a saját, DocBook6.java alapú progiddal készíted.

noob.hu/2011/11/15/alterdb.png

Rankerz 2011.11.15. 10:06:34

"A második típusú alternatív tabella: " feladat linkje rossz hivatkozásra mutat.

A DDN es feladatba akkor először be kell lépni és utána beírni az évkönyvbe magunkat ha jól értem?

Painkiller19910110 2011.11.15. 13:04:53

@nb: Gondoltam, ha a new és a malloc nem vesznek össze akkor mardahatnak egymás mellett, de szívesen hallgatok ellenérvet. Illetve úgy gondoltam hogy az erőforrás felszabadítást meghagyom az oprendszernek, de itt az 1.1-es verzió amiben benne van az is. :)

data.hu/get/4421559/tabella.cpp

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 13:31:18

@Painkiller19910110: "erőforrás felszabadítást meghagyom az oprendszernek" ez alatt mit értesz pontosan?

Painkiller19910110 2011.11.15. 15:23:22

@nb: A program lefutása után a lefoglalt memória felszabadítását. De lehet hogy tévedek.
Amúgy a javított forráskód rendben van?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 17:02:36

@Painkiller19910110: hol vagyok még a kódodtól... :) apró lépésekkel, mit szólsz a malloc kapcsán ehhez: www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/malloc/

mármint a felszabadításról mit mond a példa?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 17:20:36

@Painkiller19910110: jobban kiélezem :)

Légyszi elemezd a Prog1/3 ea. nehogy.fw.hu/wp-content/uploads/Prog1_3.pdf 61. fóliáján, hogy mi a helyzet az ottani "halomtomb"-el... mit mond pl. a 64 fólián a splint?

Rankerz 2011.11.15. 17:25:47

két gyors kérdés

a pagerank alapú első altabhoz kaphatnék egy linket?

beírhatom magam a DDN évkönybe anélkül hogy tag lennék?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 18:40:15

@Rankerz: a PLB, PLK résztvevők automatikusan DDN tagok lehetnek, ha akarják, mondjuk ebben a félévben más belépési lehetőség nincs is :)

de kint régi xml van, izzítom az aktuálisr svn-ből és majd abba írjátok be a sajátot.

Köszi a hibát, jó poén magában, hogy egy titkosított állományra mutat, a külső szemlélő még azt gondolja, az AltTab egy sötét katonai ügy :)

Logos 2011.11.15. 19:24:20

Valaki tudna segíteni, hogy az edzőt miért nem tudom felcsatolni?

- Az atan mappáját átneveztem atan-1.0.1-re.
- Az atanos AbstractTeam.java-ba beillesztettem ezt (a megfelelő helyre):

} else if (index == 11) {
coach.connect();
} else ...

- Átírtam a POM.xml-t az atannak, hogy 1.0.1-es verziót lásson.
- Átírtam a csapatom POM.xml-jét, hogy az 1.0.1-es atan-t használja
- Lefordítottam Mavennel az atant és a csapatot:

mvn clean generate-sources javacc:jjdoc package site assembly:single install:install-file -Dfile=target\atan-1.0.1.jar -DgroupId=atan -DartifactId=atan -Dversion=1.0.1 -Dpackaging=jar

(tehát elvileg átírtam a megfelelő dolgokat)

- Ezzel a szkripttel indítom:

FOR /L %%i IN (0 1 11) DO (START java -jar .\target\site\KalapacsFC-0.0.1-jar-with-
dependencies.jar %1 %2 %3 %%i
SLEEP 1)

A 11 játékost felcsatolja, de az edzőt nem. Mi lehet a hiba? Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

Köszi

Rankerz 2011.11.15. 19:30:58

@Logos: próbáld meg IN (0 1 12) vel

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 19:39:00

@Rankerz: miért? a DOS-os help azt mondja, hogy ez a 0,1,2...,11,12-t adja, ez eggyel több, mint kéne.

Inkább arra gyanakszok, hogy az AbstractTeam-nek hívjék a connect(number)-t, az ugye visszahívja az
getNewControllerCoach()-ot, amit felüldefiniáltak az AbstractTeam-et kiterjesztő osztályukban, kérdés, hogy ott megcsinálják az edzőt, pl.:

@Override
public atan.model.ControllerCoach getNewControllerCoach() {
return new hu.fersml.magyarfc.w63.Sebes();
}

Rankerz 2011.11.15. 19:43:43

@nb: azt hittem az IN nem engedi meg az egyenlőséget a 11 el. pl a jegyzetben így van for ((i=0;i<11;++i)) és nekem nem csatolta fel az edzőt amíg meg nem engedtem az egyenlőséget for ((i=0;i<=11;++i)). azért mondtam h próbát megér legalább kiderül hogy ezzel van e baj vagy se

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 19:50:29

@Rankerz: az analógia rendben volt, de a jegyzetes a bash c-szerű ciklusát használja, ezért néztem egy help for-t a dos-ban.

Rankerz 2011.11.15. 19:59:01

@nb: hiszek a help nek )

más:
-akkor a DDN tagságot igénybe veszem és az évkönyvbe beírom magam holnap sztem

-a PLK ra a csapatot PLK_csapatnév vel kell küldeni u.a az e mail címre?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 20:08:34

@Rankerz: jöhet bármelyikkel, hiszen már ismerem a csapatokat, a csapatnevet nézi.

DDN: kicsit még várj, mert még nem megy az svn... meg gond lesz az xslt-vel is, mert csak egy évre megy, szóval ki kell találnom, hány pntért készítené el valaki a hekkelését, hogy menjen a 3 éves múltra is :)

De persze a technológiát a kint lévő állományokkal megismerheted.

letifer 2011.11.15. 21:42:16

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

data.hu/get/4423375/docbook.png

Painkiller19910110 2011.11.15. 21:58:17

@nb: Char *halomtomb <<<<Ő egy mutató
halomtomb=(char *)malloc(Tomb_Meret*sizeof(char)) itt megkapta hogy mire mutasson, és ez egy Tomb_meret darabszámú karakterekből álló tömbre fog mutatni. Felszabadítás után pedig csipi csöpi folyik a memória, ami az objektum orientált nyelvek betegsége, mikor egy objektumot letárolnak a memóban, de nem tudja elérni a futó kód.

Példa:

char *egyik=malloc(10)
char *masik=malloc(10)

tegyük fel hogy valaki kiadja ezt hogy
egyik=masik

ekkor az 'egyik' árván marad és nem lehet se felszabadítani se hivatkozni rá...

Megválaszoltam a kérdést?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.15. 22:04:35

@Painkiller19910110: szerintem még nem :) de a memory leak-re utaltam, tehát kell a free, nemde?

Painkiller19910110 2011.11.15. 22:09:01

data.hu/get/4421559/tabella.cpp

Itt van benne a free meg a malloc is, meg van benne delete is meg new is. :)
Csak hogy kerek legyen. :)

phloriaN 2011.11.16. 12:33:24

A FerSML projekt felélesztése laboron: 5 trófea.

- noob.hu/2011/11/16/n1.PNG

Veyron007 2011.11.16. 12:33:47

Órai: FerSML fejlesztésért 5 pont

aka801 2011.11.16. 12:38:30

5 pont a Fersml felélesztéséért. Szerda 12-14 órai labor.

erendil 2011.11.16. 13:08:51

data.hu/get/4424848/oraimunka.JPG
labor órai munka szerda 12-14
5 kisbajnoskág

aka801 2011.11.16. 13:37:57

BarbyFCvsMilanFC 1:2 rcg-t nem mentette sajnos..

phloriaN 2011.11.16. 13:59:01

Szerda (Nov.16.) Labormeccs: 1-1
Komee, Jorex : PiZsoFC
phloriaN, Painkiller19910110: Realmandarin

a meccs:
- dl.dropbox.com/u/30165854/201111161340-RealMandarinFC_1-vs-PiZsoFC_1.rcg

forma011 2011.11.16. 14:44:03

FerSML projekt felélesztése 12-14 órai szerdai laboron - 5 trófea.

Rankerz 2011.11.16. 15:10:35

kiraktam a videó alapján egy PLK meccsbeosztást

rankerz.work.hu/

sency 2011.11.16. 16:09:23

Üdvözlet, a FerSML projekt szabadrúgás részéhez kérnék segítséget! A ballState = SZABADRUGASHOZ milyen esetben jön létre? Az látom, hogy a ballState = POSSESSED esethez kellene hozzáírni valamit, de nem tudom pontosan, hogy mit. Magyarul mikor mondhatjuk, hogy szabálytalanság történt?

phloriaN 2011.11.16. 17:16:21

@Rankerz: következik a visszavágó? :D

Rankerz 2011.11.16. 17:20:57

@phloriaN: jaja úgy néz ki. annyi előnnyel indulsz hogyha döntetlen akkor is te jutsz tovább mivel PLB ben előkelőbb helyen vagy(elvileg így van kitalálva) : P

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.16. 17:24:36

@sency: magam pl. az 1661. sor if-jébe venném be:

generálnék egy számot 1 és 100 között, ha 5-nél kisebb, akkor jönne egy szabadrúgás. Azért tenném ide, mert itt van ugye az átvételkori szerelés.

Viszont, hogy könnyű legyen tesztelni a szabálytalanságot nem 5%-ra, hanem 98-ra tenném, azaz a generált random < 98-at vizsgálnám. Ha még így sem elég gyakori, akkor feljebb az if-en kívülre tenném be általánosan.

Logos 2011.11.16. 20:23:08

@nb: Nekem így néz ki:

@Override
public atan.model.ControllerCoach getNewControllerCoach() {
return new hu.fersml.kalapacsfc.EdzoAdapter();
}

A különbség, hogy nekem csak EdzoAdapter van, nincs Sebes.

Joe89 2011.11.17. 11:09:53

TANÁR ÚR! .. Találtam egy hibát, vagyis inkább hiányosságot az atan-1.0.2plb-ben de valószínűleg a többi atan verzióban is jelen van.
Már órán is kérdeztem Tanár Úrtól hogy miért nem működik a turnNeck metódus. Akkor kipróbáltuk hogy a Kliens.java-val tökéletesen működik. Óra után próbáltam a Rozsdás játékosait is rávenni h nézzenek jobbra-balra, de csak néztek előrefelé. Aztán ma reggel sikerült rájönnöm hogy miért.

Nézegettem az atan-t, és a turnNeck implementálásánál csak ennyit találtam: (ill. nem találtam) (SServerPlayer.java)

@Override
public void turnNeck(double angle) {}

Előtte ott van a turn parancs implementálása, ami így néz ki:

@Override
public void turn(double angle) {
this.commandFactory.addTurnCommand((int) angle);
}

Szóval ennek mintájára megírtam a turnNeck parancs törzsét is:

@Override
public void turnNeck(double angle) { this.commandFactory.addTurnNeckCommand((int) angle);
}

És már működik is .. :D

Javaslom mindenkinek hogy javítsa a hibát, hátha egyszer úgy adódik hogy ki kell tekernetek egy-két játékos nyakát .. XD

ZrZ 2011.11.17. 13:38:36

FerSML projekt felélesztése 12-14 órai csütörtöki laboron - 5 trófea

Lakers9 2011.11.17. 13:41:10

FerSML projekt felélesztése 12-14 órai csütörtöki laboron - 5 trófea

Komee 2011.11.17. 13:46:35

Labor Rangadó 2011. november 17. 12:00-14:00
PiZsoFC - NovaFC 1-2 (1-0)

PiZsoFC: komee, jorex
NovaFC: siveben, dx21

PiZsoFC vezetett sokáig, de ilyen a fuball.

dl.dropbox.com/u/14164970/201111171326-PiZsoFC_1-vs-NovaFC_v2_2.rcg

Painkiller19910110 2011.11.17. 16:04:53

@nb: Érdeklődöm hogy mi van a Körmérkőzéses programommal?

Joe89 2011.11.17. 16:49:53

Írtam hogy rossz a turnNeck. Namost, ha kijavítom akkor az órai csapatok kb használhatatlanok, mert ha a játékosok elfordítják a fejüket, akkor változik a látott objektumok iránya is (ami szerintem eléggé értelmetlen). Szóval ki lehet javítani, de kb csak megnehezíti az ember életét .. :P :)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.17. 16:56:41

@Joe89: igen, ez valóban egy dilemma, hogy mit módosítsunk az atan-on, főleg az eleje miatt, amikor eleve csak a letöltött 0.4.3-at használtuk.

De szerintem akkor nincs semmi gond, ha mindenki majd elegánsan a jar-with-deps nagy jar állományát küldi be, amit a skritpjéből indít, így nem fognak "összeveszni" a különbőző atanok.

De amúgy protokoll szerint nem értelmetlen, hiszen ha fordul a fej, fordul a látószög.

Lakers9 2011.11.17. 20:03:45

@bozont91: Nálad van a CrashFC vs. MuslicaTokaFC meccs is,ugye?

phloriaN 2011.11.17. 22:05:20

10/3 Írj paancssoros programot, ami kigyűjti a alkalmazásokat (application) a ppmkonyv.xml DocBook XML 5.0 dokumentumból! (help : DocBook1.java)

- noob.hu/2011/11/17/n1_0.png

Joe89 2011.11.18. 10:47:56

Csináltam egy ilyet:
dl.dropbox.com/u/13871711/tabla.pdf

Nem tom h jó e, vagy hogy így megy e a PLK, de sztem egészen jó lett, és így látszik hogy ki hol van. :)

Van docx verzió is, az szerkeszthető, csak a PDFet szimpatikusabb volt feltölteni .. :P

Rankerz 2011.11.18. 10:50:44

@Joe89: én azt hittem minden héten sorsolással dől el ki kivel játszik

Joe89 2011.11.18. 10:52:21

@Rankerz: Nem tudom, lehetséges. Azért is írtam hogy "vagy hogy így megy e a PLK". De ha nem lesz több sorsolás akkor itt van a "tabella". :)

Rankerz 2011.11.18. 10:58:00

jogos. elég kevés infót szivárogtat tanárúr mostanában bármi lehet : D

annyi javaslatom lenne a PLK hoz hogyha PLB beli csapat játszik az mehetne Pénteken is szerintem mivel hétvégén alapból van PLB meccse

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 11:11:03

@Rankerz: ágensek bírják a sorozatterhelést :)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 11:20:10

@Joe89: jó az ábra, bár ha inkább függőleges lenne, akkor jobban be lehetne tenni egy hp-re például.

Ahogy @Rankerz: írta, a második körben is sorsolhatunk, de mivel a @Joe89: által összeállított megfelel a videón is látható sorrendnek, így az is lehet, hogy ez a fix struktúra. Nekem ez az utóbbi tetszik, mert akkor már lehet latolgatni a jövőt, hogy ha ez győz, akkor ezzel, ha nem, akkor azzal stb.

Döntsük el itt a blogon, melyiket támogatja jobban a közösség. S majd estefelé írok a Neptunban egy kis összefoglalót a PLK-ról.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 11:23:41

@Joe89: nem hiányzik az ábráról, hogy az 5. körben a 4. kör két meccsének győztese játszik (ez ott van) de játszik a 3-4 helyért a két vesztes is az 5. körben.

Rankerz 2011.11.18. 11:27:07

@nb: nem azért mondtam hogy pnéteken játszanak,csak pl akinek szombaton két meccse van az első meccs alapján nincs ideje esetlegesen javítani a csapatán.

Joe ötlete nekem is jobban tetszik nem azért mondtam csak ez az infó ragadt meg régebbről. szóval +1 a fix táblázatra

kecske20 2011.11.18. 12:46:00

A csütörtöki előadás képei:

shrek.unideb.hu/~roland10/Robotfoci/ROBOCUP.zip

Köszönet érte: andras0602 kollégának.

sency 2011.11.18. 13:17:09

Szabadrúgás implementálva (hétfőn mutatom), már csak a sorfal hiányzik, amihez kérnék egy kis ihletet. Nyilván csak akkor kell sorfal, ha a saját térfélen történt a szabálytalanság (de ezt ki lehet ifezgetni) Látom van egy tavolsag fv, ezzel kellene valamit operálni? Hogyan állítom a játékosokat egy sorba?

Joe89 2011.11.18. 13:40:13

@nb:
"nem hiányzik az ábráról, hogy az 5. körben a 4. kör két meccsének győztese játszik (ez ott van) de játszik a 3-4 helyért a két vesztes is az 5. körben."

Itt a továbbjutókat próbáltam meg ábrázolni, tehát ha valaki veszít, az nem lép feljebb az ábrán. De valahogy odaszoríthatom azokat a meccseket is amiket a kiesők játszanak, csak még egyelőre nincs ötletem hogy hogyan (hogy jól is nézzen ki) .. :)

kecske20 2011.11.18. 13:42:12

@Joe89: építsd lefelé a piramist :D

Joe89 2011.11.18. 13:43:12

@kecske20: LoL, nem rossz ötlet, kaja után meg is csinálom .. :D

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 13:56:43

@Joe89: a vesztesek csak egyszer játszanak a 3-4 helyért.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 14:04:20

@sency: hogy hol történik a szabálytalanság szerintem legkönnyebb a labda (lx, ly) pozíciójához kötni.

Illetve akkor mégy annyi lesz hátra :) hogy a

protected void kozepkezdes() {

mintájára elkészíted pl. a

protected void szabadrugas() {

implementációját, itt kell majd felhasználnod az új (és dinamikusan: pl. hol álljon a sorfal) felállást, ez egy

132: protected int[][][] felallasok = {

tömb bővítést is takar egyben.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 14:05:10

@kecske20: Gratulálok, jók a képek. Bárcsak egyszer az én előadásomon is lennének annyian, hogy a lépcsőn is tolongjanak :)

Joe89 2011.11.18. 15:12:13

@nb: dl.dropbox.com/u/13871711/tabla2.pdf

Ez a meccs maradt ki az előző tábláról? Itt a kék hátterű csapatok fognak játszani a 3.-4. helyezésért.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 16:34:19

@Joe89: ez így félreérthető szerintem, bár a logikád szerint (minden doboz egy csapat) teljesen rendben van.

De egyszerűsödik az ábra, ha az alsó sor doboz csapatok, fölötte a fordulók meccsei a dobozok tartalma.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.18. 16:35:17

@nb: a dátumok pedig a poszt végén szerepelnek, a "DE IK Prog2 Labor Labdarúgó Kupa, 2011 ősz, MI (mérnökök)" alcím alatt.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 11:00:52

Milan FC: Linux alatt próbáltátok?

[norbert@matrica Milan]$ ./start.sh
bash: ./start.sh: /bin/bash^M: bad interpreter: No such file or directory
[norbert@matrica Milan]$

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 11:09:08

Twitteren "közvetítek", lehet csatlakozni, lásd fent jobb oldalt a dobozt.

Rankerz 2011.11.19. 12:03:40

challonge.com/plk
meccsekhez (eddig 1 db : D) rcg fájlt is csatoltam

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 12:11:15

War : Rozsdas http://twitter.com/#!/nbatfai/status/137849838132920320

Joe89 2011.11.19. 12:18:24

@Rankerz: Tényleg spéci, de jobb mint amit én csináltam .. XD Nice .. respect .. :D

@nb: Küldtem be csapatot deps.jar-al, remélem így már jó lesz.
Egyébként hogy-hogy már mi jövünk, a többiek még nem küldtek be csapatot, vagy úgy mennek a meccsek, hogy a jobb és baloldali részfából felváltva 1-1?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 12:20:20

@Joe89: napon belül nem szoktam figyelni a sorrendre, ahogy rendelkezésre áll két csapat, futtatom.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 12:24:59

War FC: start.sh-val teszteltétek, mert nem indul, a csapatnévkezelésre gyanakszok, mert:

5515 [WarFC Coach] ERROR atan.model.SServerCoach - Error while receiving message: (error no_such_team) Encountered "" at line 1, column 1.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 12:42:31

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/137858211532382208

Veyron007 2011.11.19. 13:49:52

@nb: igen próbáltam, és működött is

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 13:56:57

@Veyron007: akkor lehet, hogy letöltéskor vagy valamikor belekerült egy nem nyomtatható karakter vagy valami, kézzel beírva az elején már ment (ma több csapatnál is volt ilyen)

ugye nem Win alatt dolgoztok :)

Rankerz 2011.11.19. 14:57:42

mikor folytatódnak a meccsek?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 15:11:56

@Rankerz: még várok egy picit, mielőtt elkezdem osztani a mérkőzés nélküli 3:0, 0:3-okat :)

Rankerz 2011.11.19. 15:20:50

@nb: ja én nem tudtam h ennyi csapat hiányzik : P remélem a "visszavágó" azért meg lesz tartva : D

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 15:28:02

@Rankerz: gondolom erre gondolsz: www.inf.unideb.hu/%7Enbatfai/PLB2011osz/2/201111051209-RealMandarin_2-Rankerz_1.rcg

a napokban Ők talán nem küldtek, de régebbi lesz, tehát az a meccs nincs "veszélyben".

Rankerz 2011.11.19. 15:34:46

@nb: pontosan erre,köszönöm az infót és bízok benne h jobb meccs lesz mint a múltkori)

phloriaN 2011.11.19. 15:46:29

@nb: sajnos az utóbbi időben nem tudtunk annyit foglalkozni a csapattal, mint amennyit kellenne, ezért nem küldtünk egy ideje újabb verziót...

basecamp 2011.11.19. 16:16:27

@Rankerz: Sajnos még mindig nincs kész az A-Team szóval nem kell izgulnod...

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 16:46:01

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/137919402778701824

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:03:55

A hétvége drámája (eddig) a PiZso-Milan-on volt, ahol tökéletes gólhoz még van két ciklus kellett volna, de a bíró lefújta (1:2-lett, 2:2-vel viszont már a PiZso nyert volna - ilyen a futball :)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:07:54

Nem szívesen írok be meccs nélküli 3:0-0:3-akat, de az alábbi csapatok esetén ezt tervezem, ha nem hallok felőlük:

- DroidMandrid
- ThisTeamIsSick
- War - van, de nem indul (lásd feljebb)
- Kalapacs
- Crash
- MuslicaToka

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:15:30

Nova FC: néhány játékos kirakása után fagy:

5516 [NovaFC Coach] ERROR atan.model.SServerCoach - Error while receiving message: (error already_have_coach) Encountered "" at line 1, column 1.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:20:09

@nb: Barby FC szintén nem megy, Ők szerintem rosszul veszik át a paramétereket, mert a 6009 UDP-re akarnak kötni...

Rankerz 2011.11.19. 17:20:33

@basecamp: oké,de itt most plk ról volt szó nemtom hogy jön ide : D
@nb: grat a Mandarinnak, pöccre ugyanaz az eredmény )

frissítve
challonge.com/plk

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:34:08

@Rankerz: pedig új elemet véltem felfedezni a csapat játékában: http://twitter.com/#!/nbatfai/status/137919402778701824 csak mintha kicsi lett volna a sebesség (esetleg minden 2. turn kihagyása és csak dash segít az egyuttElaJatekkal()-ban)

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:43:14

Crash:KPM

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/137933304828657664

Joe89 2011.11.19. 17:45:54

LoL .. CrushFC nagyon keni .. :D

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:53:46

@Joe89: félelmetes volt: http://twitter.com/#!/nbatfai

Joe89 2011.11.19. 17:55:30

@nb: Követem twitter-en folyamatosan az eseményeket, a "sőt, immár 2 gólos előnyt" tweet-nél már leesett az állam .. :D .. Valahogy nem lehetne megoldani hogy mi is lássuk a meccseket? :D .. Néha nehéz kivárni az rcg-t. :D

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 17:58:24

@Joe89: jövő héttől, amikor megy majd a dedikált szerver.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.19. 18:12:01

@nb:

Holnapig remélem sikerül előre lépni a következő csapatokkal:

- DroidMandrid
- ThisTeamIsSick
- Kalapacs
- MuslicaToka

- War - van, de nem indul (lásd feljebb)
- Nova - van, de nem indul (lásd feljebb)
- Barby - van, de nem indul (lásd feljebb)

(ha már küldte valaki, de elkavarodott nálam, azt is jelezzük természetesen)

aka801 2011.11.19. 18:37:18

@nb:
Újra beküldtem a BarbyFC-t, remélem így már indulni fog. :)

kecske20 2011.11.19. 18:54:58

Szeretném kommentálni a PLK-s szereplésünket, de ezt nem lehet :D Megoldható lenne, hogy a CrashFC-től kérnénk egy *-dependencies.jar fájlt?

phloriaN 2011.11.19. 20:42:57

PLK-s új csapatok TDP-je elérhető lesz valahol?

egyébként, fura, hogy megint 2:1 lett a RealMandarin-Rankerz mérközés :D

phloriaN 2011.11.20. 10:38:00

'Már telepítem a dedikált szervert, ami remélhetőleg a jövő heti mérkőzések arénáját adja. Könnyebb lesz a szervezés, mert a csapatok saját accountot kapnak majd."

@nb: ez konkrétan hogy fog majd működni?

ZrZ 2011.11.20. 10:39:43

@kecske20:Miért kellene az neked?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 11:19:02

MuslicaToka: Barby

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/138199499788124160

Joe89 2011.11.20. 11:30:15

@nb: "sleep 7-re felálltak, mi történhet a progiban?"
Érdekes .. Az én csapatomnál is sleep 0 van, és nekem itthon feldobálja a játékosokat a script egy pillanat alatt. Tanár Úrnál is felrak minden játékost, ahogy kell?

Egyébként ha tippelnem kellene, valami olyasmit mondanék hogy nincs ideje elküldeni minden adatot egy játékosról, és még a befejezés előtt elkezdi küldeni a következő játékost, ezért kell a sleep 7 hogy legyen ideje befejezni a játékosok küldését. De ez csak tippp .. :P

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 11:53:51

War FC: jobban megnézve a port 6009 nálatok és nem veszi át, ha ... localhost 6000 War indítom... lesz javítás?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 11:59:10

@Joe89: nekem egy olyan érzésem van, hogy ha valakinek mondjuk sleep 5-van a szkriptben és mégis 5 secnél gyorsabban lépnek fel a játékosok, annak hibás a progi és egy jar-ból több játékost csatol fel! ezért látszik gyorsabbnak a felvitel.

kecske20 2011.11.20. 12:55:27

@ZrZ: Edzőmeccseket szeretnék játszani. Nyilván egy 7-0 vereség egy 5-1es győzelem után megrázó :D Nem lehet visszafejteni legjobb tudomásom szerint forráskóddá, maximum a függvény neveket lehet látni runtime exceptionokkel, amire nem megyek sokra. De ha tévedek, javítsatok ki.

kecske20 2011.11.20. 13:19:31

@nb: Hú, pedig ott voltam az összes előadáson :D Akkor ez esetben, bocs... Tárgytalan.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 13:23:48

@kecske20: ha felhasználták a jegyzet csapatait, akkor nekik is kell adni forrásban a sajátjukat, ezt mondja a GPL: gnu.hu/gplv3.html

de ha titkolni akarják még pár napig a PLK miatt, legyünk Velük türelmesek és ne jelezzünk az FSF-nek :-)

phloriaN 2011.11.20. 13:30:56

@nb: épp a RealMandarinFC-0.0.2 beküldésén dolgozok, pontosabban már a start.bat fájl-t csinálnám, de sehogy se akar működni, egy kis segítséget szeretnék kérni, a képen látható hibával kapcsolatban. (vagy nem szükséges PLB-seknek batch filet küldeni?, eddig gond nélkül működöt minden meccsemen a cspat start.sh-val, de gondoltam megprobalom megcsinalni a batch fielt is. :)...)

noob.hu/2011/11/20/n1.JPG

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 13:38:44

@phloriaN: itt tárgyaltuk, hogy melyik resource kit kell hozzá (hogy legyen sleep parancsod)

progpater.blog.hu/2011/11/06/egyszer_csak_ramszol_a_blog_es_arra_biztat_hogy_programozzak/fullcommentlist/1#c14929250

de csak akkor kell, ha ezen a gépen vis major van, pl. áramszünet.

phloriaN 2011.11.20. 13:42:24

@nb: ezt a toolkitet felraktam, és ezután írta ki ezt.

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 13:48:25

@phloriaN: PATH-ba betetted, parancsablakot újra nyitottad?

phloriaN 2011.11.20. 15:24:31

@nb: parancssort ujrainditottam,
PATH-ba mit kell berakni?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 15:30:18

http://twitter.com/#!/nbatfai/status/138262669013688320

phloriaN 2011.11.20. 17:54:18

Már bánom, hogy nem küldtem be tegnap a csapat új verzióját.... átlagban 7-0-ra veri a GoldenTeamet. :D, lehet hogy Rozsdástól se kaptam volna ki 6:0-ra :D

ZrZ 2011.11.20. 20:22:11

@kecske20: Az 5:1-es meccs egy rossz if feltétel miatt lett tragikus miután lementek a támadók a pályáról. És a meccs után sokat megismertem a taktikátokból. De játszhatunk laborokon edzőmeccset bármikor :)

akikiss 2011.11.20. 20:35:04

Be lehet-e még küldeni a plk csapatot? nem igazán volt idő, sok volt a dolog, mindegy, ezért kérdezem. Ha igen milyen formában kell?

nb · http://fersml.blog.hu 2011.11.20. 20:37:35

@akikiss: az első forduló már lezárt: challonge.com/plk

A második fordulóba jutott csapatok küldhetik. (A szkript sleep-jét ne vegyék le zérusra.)

sency 2011.11.21. 17:18:49

Kész a szabadrúgás, sorfal kicsit furán áll fel, de a pont jár. 12 pont, hulala1 kollégával közös munka, neki is kérném jóváírni. Köszönöm!

szales 2011.11.22. 11:20:28

Feladat kiírás lehetne:
Készíts egy saját AIML chatelő programot(Java), ami minimálisan képes feldolgozni az egyszerűbb tag-eket és a válaszokat kimondatja.(Jó sok pontért :D)

Ez kezeli az egyszerűbb tag-eket. Az AIML-eket mellé kell rakni, meg a forrásba beírni, és az eSpeaket mellérakni, akkor fel is olvassa a válaszokat(ha nem magyarul szeretnénk, akkor azt át kell állítani).
A források:
dl-web.dropbox.com/get/AIML/src/xmlreader/MyContentHandler.java?w=15b53597
dl-web.dropbox.com/get/AIML/src/xmlreader/MyXMLReader.java?w=8b8af6d9

szales 2011.11.28. 21:26:20

@nb:
Most már elérhető.
süti beállítások módosítása